stagiairs

Sebastiaan
Mijn naam is Sebastiaan Verhoeven, ik doe de opleiding sportkunde in Den Haag en sport al mijn hele leven. Zo’n beetje elke sport heb ik beoefend en vind ook bijna elke sport leuk.
Met Hockey heb ik nog weinig ervaring (behalve dan het kijken van NL op de Olympische Spelen en WK’s). Mede hierom heb ik gekozen voor een stage vanuit HCRotterdam zodat ik me meer kan verdiepen in de Hockeysport, want ik ben wel geïnteresseerd in hockey. Zelf zit ik op atletiek en ben een aantal keer per week in de sportschool en bij deze stage geven we actief straathockey-clinics in Rotterdamse ‘’’ wijken buiten de hockeyvereniging. Onze stage is niet alleen de clinics voorbereiden en geven maar ook een PMC (product markt combinatie) uitwerken. Dat houdt in dat we onderzoek doen voordat we clinics geven, tijdens de clinics een enquête invullen en het evalueren met de stagebegeleider.
Met ons PMC geven we een structurele bijdrage aan het verbeteren van volgende straathockey-clinics van de stichting Hockey voor iedereen Rotterdam.

Niels
Mijn naam is Niels van der Ploeg en ben een 19 jarige jongen. Ik studeer Sportkunde aan de Haagse Hoge School in het Zuiderpark in Den Haag.
Ik woon in ’s-Gravenzande en heb voor deze opleiding op het Segbroek College in Den Haag gezeten. Voor deze school, verder weg van huis, heb ik toen gekozen voor de combinatie met het topsportplan voor de rugby.
Rugby speel ik vanaf mijn vijfde jaar en behoor nu tot de selectie die op het hoogste niveau van de herencompetitie in Nederland speelt.

Met hockey heb ik wat ervaring vanuit thuis. Mijn broer speelt vanaf zijn jonge jeugd hockey.
Hij speelt bij Hockey Vereniging Westland (HVW). Zelf heb ik ook een paar wedstrijden gehockeyd bij de jongste jeugd om ervaring op de bouwen bij andere sporten en te kijken wat ik zelf het leukst vond.
De reden dat ik voor de stage van de stichting Hockey voor iedereen Rotterdam heb gekozen is dat ik meer wilde weten hoe het organiseren van clinics en evenementen werkt.

In onze stage hebben wij voor het beroepsproduct PMC (Product Markt Combinatie) gekozen. Onderdeel daarvan is dat wij straathockey-clinics voorbereiden en geven in de wijk Hillegersberg-Schiebroek.

De clinics die wij gaan geven zijn geslaagd als de kinderen enthousiast zijn tijdens de trainingen en actief meedoen met ons. Het belangrijkste is dat ze sporten en plezier daarmee hebben!